Home >   Zorgverzekering >  Premie betalen

Premie zorgverzekering betalen

De belangrijkste informatie over je premie en betalen lees je hier. 

Premie betalen

Je betaalt je premie per maand via automatisch incasso. Je premie betaal je altijd vooraf. Dus eind december betaal je de premie voor januari. Wil je je rekeningnummer aanpassen? Dat kan in Mijn ZEKUR Zorg en in de ZEKUR Zorg app. Hier zie je ook je maandelijkse premie. Let op: je premie wordt afgeschreven door N.V. Univé Zorg.  Het rekeningnummer waar de premie naar overgeboekt wordt, is NL20 INGB 0000 6861 29.

Zo betaal je jouw premie

Bij ons betaal je je zorgverzekering altijd per maand met een automatisch incasso. Je kan niet in andere termijnen of met een acceptgiro betalen. Zo houden we de kosten en ook de premie voor jouw zorgverzekering zo laag mogelijk.

De premie voor je kinderen

Kinderen die jonger zijn dan 18 jaar hebben altijd de basisverzekering Gewoon ZEKUR Vrij. Je betaalt hiervoor geen premie. Voor de aanvullende verzekeringen betaal je wel premie:

 


Aanvullende verzekering


Premie per maand

ZEKUR Fysiotherapie

€ 2,50

ZEKUR Tand

€ 2,50

ZEKUR Buitenland

€ 2,50

Extra ZEKUR Zorg

€ 7,50

Zorgongevallenverzekering

gratis*

*Als je een Zorgongevallenverzekering hebt afgesloten, dan zijn je kinderen tot 31 december van het jaar waarin zij 18 jaar worden automatisch meeverzekerd. De Zorgongevallenverzekering wordt los van je zorgverzekering afgeschreven. Lees hier meer over de Zorgongevallenverzekering.

Veelgestelde vragen over premie en betalen

 • Het bedrag wordt rond de 27e van maand van jouw bankrekening afgeschreven. Je betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.
 • Rond de 20e sluiten we de maand af. Als jij jouw inschrijving op bijvoorbeeld de 17e doet, dan wordt dat deel van de premie in dezelfde maand geïncasseerd. Het bedrag dat afgeschreven wordt, is dan minder dan de premie van 1 maand. Als je dit op bijvoorbeeld de 23e doet, dan wordt het deel van de premie van die maand in de volgende maand afgeschreven, samen met de premie van de volgende maand. Dan is de 1e afschrijving meer dan de maandpremie. 

  Hierna schrijven wij de premie elke maand rond de 27e van de maand af. Je betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.

 • Het grootste deel van je premie, investeren wij meteen weer in de zorg. Bekijk een overzicht wat we met elke euro doen die je betaalt voor jouw basisverzekering.
 • De overheid stelt ieder jaar een richtbedrag vast, maar zorgverzekeraars mogen zelf hun premie bepalen. Ook zijn er verschillende soorten basisverzekeringen. Bij zogeheten naturapolis krijg je 100% vergoed bij zorgverleners met een contract met ZEKUR. Ga je naar een andere zorgverlener dan betaal je alles of een deel zelf. Je kan ook iets meer betalen en zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Dit kan met een restitutiepolis. Wij hebben de verschillende bedragen voor je op een rij gezet in ons premie-overzicht.
 • Het rekeningnummer waar de premie naar overgeboekt wordt, is NL20 INGB 0000 6861 29. Je premie wordt afgeschreven onder de naam N.V. Univé Zorg. 

 • De premie betaal je altijd via automatische incasso. Het kan voorkomen dat je je een deel van je zorgkosten zelf moet betalen. Bijvoorbeeld omdat je een eigen risico moet betalen. Je krijgt dan een mail dat er een zorgkostenfactuur in Mijn ZEKUR Zorg staat. Als je hebt gekozen voor het automatisch betalen van je zorgkosten, dan schrijven we dit van jouw rekening af. Als het bedrag groter is dan € 385,- dan ontvang je van ons een betaalmail. Je kan dan veilig en snel betalen via iDEAL.

  Als je jouw zorgkosten niet automatisch laat afschrijven, dan ontvang je altijd een betaalmail. Vanuit deze betaalmail kan je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL.

  Om jouw privacy te beschermen, sturen we het overzicht van jouw zorgkosten nooit mee in de mail. Je kan het kostenoverzicht bekijken als je inlogt op Mijn ZEKUR Zorg.

  Lees meer over het zelf betalen van zorgkosten.